(OP TIJD) STOPPEN HOORT BIJ ONDERNEMEN

ADVIESLIJST

Als u besluit, al dan niet gedwongen, te stoppen wat zijn dan de belangrijke vragen die er liggen. Eerste vraag is: kunt u zelf dit proces tot een goed einde brengen?; Realiseert u zich dat u hulp kunt krijgen van diverse organisaties.

Stappenplan

Heldere afspraken en duidelijke communicatie zijn in deze situatie zeer belangrijk. Informeer het gezin,de medewerkers en hen die het meest betrokken zijn. Voor hen zijn de gevolgen het meest ingrijpend.

1. Speel open kaart in de eerste plaats binnen uw gezin. Bespreek de toekomst en wees hierin    bewust van de veranderende omstandigheden van wonen en werken,  eigenlijk de totale gezinssituatie.

2. Beslis “hoever ga ik in de hoop op betere tijden” of over omgaan met andere van toepassing zijnde omstandigheden.  Maak een tijdpad als stoppen de uitkomst is.

3. Zorg dat uw boekhouding zeer goed is bijgewerkt. Er moet een duidelijk en actueel  inzicht  zijn van de financiële situatie.    

4. Doe geen toezeggingen die u niet waar kan maken.

5. Informeer  uw medewerkers. Zoek samen met hen naar oplossingen voor herplaatsing. U kunt gebruik maken van diverse instanties (zie bijlage).

6. Informeer uw relaties zoals bank, boekhouder,  adviseur en,  als dit van toepassing is, makelaar. Samen met hen kunt u komen tot een saneringsplan en, wanneer nodig, een liquidatiebalans opstellen.

7. Informeer crediteuren en andere schuldeisers. Zorg voor een goed en helder contact en wees open naar hen.  Bij een goed contact zal ermeer begrip zijn. Kijk of u, wanneer nodig, tot sanering van schulden kan komen.                                                                        

8. Informeer uw gemeente. Gemeenten hebben een stoppers- of schuld en hulpverleningsloket. Schuldsanering vindt plaats als de definitieve schuld bekend is en het bedrijf verkocht. De gemeente kan dan het uitkeringstraject opstarten, inschrijving voor een huurwoning verzorgen, benodigde sociale- en medische ondersteuning faciliteren en mogelijk benodigde studie/omscholingfaciliteiten aanbieden. Gemeenten  “kunnen” ook  besluiten een saneringskrediet beschikbaar te stellen.


We realiseren ons dat bovenstaande een zeer grote impact heeft op uzelf en de aan u verbondenen.  Verschillende overheden, organisaties en bedrijven willen u helpen om een en ander zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Om deze instanties te bereiken kunt u contact zoeken met een aantal vertrouwenspersonen.
Zij kunnen u waar nodig begeleiden en adviseren.                                                  

Vertrouwenspersonen

P. J. van Adrichem Pijnacker Tel. 0625358326 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
C. Ripping (Cor) Pijnacker Tel. 06 38930830

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A.F. van der Burg  (Ton) Zoetermeer  Tel. 06 20415216 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
P. Dijkshoorn (Piet) Zuidplas Tel. 06 23047824 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
K. Labrie (Kors) Zuidplas   Tel. 06 12317527 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenten

H. Appel (Hans) Gemeente Pijnacker-Nootdorp e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T. Mast (Tineke) Gemeente Lansingerland

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

B. Laagewaard (Ben) idem (tijdelijk) e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
R. Mallegrom (Ralph) Gemeente Zuidplas e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meewerkende accountants

ALFA, Accountants en Adviseurs

Bloemendaal-Ruigrok, Accountants, Adviseurs 

Flynth, Adviseurs en Accountants

 

Bijlage overzicht diverse instanties

Algemeen bedrijfsleven

Stichting Ondernemersklankbord, 
www.ondernemersklankbord.nl, telefoon 0900 663 37 63   

Tuinbouw

www.mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl  telefoon 0800-223 38 80.

Diversen

http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-verkopen-of-stoppen/)

http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-verkopen-of-stoppen/bedrijf-beeindigen/

Agenda Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden